Blog van Roger Lenoir

Ik zit op mijn werk in Hilversum en was op zoek naar een diagram voor een project voorstel, dat ik aan het maken ben en waarvan ik zéker weet, dat ik het ergens op mijn harde schijf heb staan. Kom ik per ongeluk een map met oude tekeningen tegen. De datum staat er nog bij omdat het een digitaal bestand is: 15 oktober 2005. Dat is 10 jaar geleden! Ik kon het niet nalaten om die tekening te bekijken en deze te posten...

43 minuten gesproken woorden van Marion, die verweven met on-aardse muziek, die samengenomen een werkelijk enorme sfeer scheppen. Vandaag een flink deel van de dag gewerkt aan het geschikt maken van de geluidsopnamen van het Amida meditatie concert van afgelopen vrijdag geschikt te maken voor publicatie.

"Als we elkaar aan de telefoon spréken, dan is er écht contact", zei mijn oudste dochtertje mij, toen ik haar voor het laatst aan de telefoon had. We hadden het over communiceren met elkaar, als je wat verder uit elkaars buurt woont. Wat doe je dan, als je contact met elkaar wil hebben? Ga je "Appen"? mailen? SMS'en? of een boodschap doorgeven? Alles op Facebook, Twitter of een ander Social Media Platform zetten? Ga je een kaartje sturen of een eCard? Of ga je een brief schrijven? Wow... dat is lang geleden.

Het was wel even wennen, die andere energie. Ik merkte bij het componeren van de muziek voor deze avond, dat één en ander anders ging verlopen. Véél meer "ruimte" tussen de klanken en véél "langere" bogen, die de ene (klank)sfeer met de andere (klank)sfeer verbinden.

In mijn eeuwige zoektocht naar een balans tussen creativiteit, intuïtie en wetenschap, ben ik begonnen aan een serie projecten, die proberen deze balans te vinden. Een van deze projecten is deze blog en dan met name de hele technologie er achter en de vormgeving daarvan, die je daadwerkelijk ziet. Ik zal met de tijd enige van mijn inzichten delen in deze blog.