Blog van Marion Berndsen

Lieve allemaal, 

Vanaf nu zullen wij geen spirituele reizen meer aanbieden, maar opleidingen op locatie. We zullen "de reis" niet meer zo mogen noemen.

Lieve allemaal,

Hier weer even een berichtje.

Na zo’n twee en half jaar in Brabant vertoefd en gewerkt te hebben, hebben we besloten om naar Woerden (bij Utrecht) te gaan verhuizen met de praktijk. Woerden ligt heel centraal, echt midden in het land en is zeer goed bereikbaar. De praktijk zal zich vanaf half september vestigen in Woerden.

We zijn ermee opgevoed, met vlees eten. Tenminste, ik wel. Als we geen vlees op het bord hadden liggen, dan wist ik dat mijn moeder geen geld had. Maar zo gauw het weer kon, lag er weer een karbonade, een speklapje, gehaktbal of tartaartje op mijn bord. Nu geloof ik niet dat in de tijd dat ik een kind was, het leven voor de dieren zo slecht was. Misschien vergis ik me daarin, als kind had ik niet eens het idee dat ik een dier zat te eten. Je at gewoon vlees!

Onlangs ontving ik via de mail een vraag. Omdat ik deze vraag meer krijg in de praktijk en er zoveel  misverstanden zijn ontstaan over of je nou mag rouwen en hoelang als je kind overleden is, heb ik besloten je deelgenoot te laten zijn van mijn antwoord. Liefs

Hallo lieve Marion,

We zijn al eens bij je geweest om contact te krijgen met onze overleden dochter. Dat heeft ons heel goed geholpen! Ik blijf echter maar rondlopen met de gedachte waarom zij ziek moest worden. Heb jij daar een verklaring voor?

lieve groeten, Myrthe

Op zaterdag 18 maart a.s. begin ik weer met een groep voor de Avalon-ELA basisopleiding. 10 lessen, waarbij je 5 initiaties krijgt zodat je zelf kunt helen met deze energie. Zelf heb ik niet zoveel tijd voor het geven van een healing. Mijn werk bestaat uit het geven van opleidingen en het geven van een reading, dus meestal verwijs ik de mensen door naar een Avalon-ELA healer die bij hen in de buurt zit. Af en toe neem ik nog wel eens een heling aan, omdat diegene bij mij in de buurt woont, of ik het gevoel heb dat ik het zelf moet doen. En zo kwam Mariette bij me, een meisje van 15.

Gisteravond viel ik per ongeluk in het programma "Lelijke eendjes". Roger en ik raakten geboeid en bleven kijken. Een jonge vrouw, als klein meisje geheel verbrand die graag wenkbrauwen wilde en een transgender die graag borsten wilde, omdat de verkregen hormonen er niet voor hadden gezorgd dat ze borsten zou ontwikkelen. Twee geweldige, lieve, dappere en gevoelige jonge mensen, die begeleidt werden door Lieke van Lexmond, righting hun beoogde doel. Bijna het gehele programma rolden de tranen over mijn wangen. Lelijke eendjes.... galmde het steeds door mijn hoofd.

Een week of twee geleden kreeg ik weer eens een boze mail van een mevrouw die vond dat ik geen geld voor mijn gave mocht vragen. Gelukkig hoor ik het niet veel, maar zo bij tijd en wijle valt iemand daarover. Ik vroeg me altijd al af hoe dat dan zou moeten... Onvermijdelijk zou ik dan ergens onder de brug terecht komen. Natuurlijk had ik dan geen telefoon, want die kan ik niet betalen en ook geen internet, want ik heb geen geld. Maar dat zou dan niet erg zijn, want als ik nou gewoon onder die brug ga zitten, dan komen de mensen vanzelf wel op me af.

In deze tijden worden we wel geconfronteerd met onze opdracht: geweldloos en waarachtig zijn. Tijdens de vele channelingen van De Raad van Avalon-ELA wordt daarover gesproken. Geweldloosheid gaat veel verder dan alleen vredig op de bank te zitten. Het trekt zich door naar je gedachten. Denk je geweldloos? Het trekt zich door naar je handelen: Praat je veel? Praat je hard? Gooi je je spullen neer? Het trekt zich door naar je voeding: eet je vlees? Voor nu zie ik de beelden voorbij komen van allerlei demonstraties, welke niet echt vredig zijn.

Hoe was het voor jou? De eerste weken van 2017? Ik hoor veel mensen zeggen: "nou, 2017 is niet zo goed begonnen". Toch is 2017 een positief jaar. De reden waarom velen een niet zo beste start hebben ervaren, komt doordat de invloed van 2016 is meegenomen tot de eerste volle maan van 2017 op 12 januari. Het kan dus zijn dat je tot 12 januari nog een sliertje 2016 meegenomen hebt. In grote lijnen maken we dezelfde tendens mee. Veel mensen die dit lezen, zullen dit ook herkennen: een niet zo goed begin (invloed van 2016) waar ook weer positive invloeden doorheen kwamen van 2017.

Vele tv programma's zijn er aan gewijd geweest. De vloek van het oude Egypte. Ik geloof dat het zelfs al 20 jaar geleden is, misschien wel meer, dat ik een programma heb gezien waarbij, niet alleen bij de tombe van Toetanchamon, maar na het openen van verschillende tombes de aanwezigen ongeluk ervaarden. Ik heb altijd geloofd dat het kon, want uiteindelijk is niet alles goed. Dat merken we ook in het dagelijks leven. Er zijn mensen die het beste met ons voor hebben, maar er zijn er ook met een andere kant.

De vakantie is weer voorbij en we gaan weer beginnen. De vraag als je een eigen praktijk hebt is.... heb je eigenlijk wel vakantie? Er zijn altijd wel dingen waar je aan moet denken. De boekhouding, de bevestigingen voor de nieuwe opleidingen en nog veel meer. Maar dat is niet erg, dat doen we graag. En natuurlijk hebben we een fijne tijd gehad. Toch even wat dagen waarop je echt kan genieten. Naar plaatsen toe waar je normaal geen tijd voor hebt om ze te bezoeken. Maar vooral samen zijn en samen zijn met de kinderen en kleinkinderen.

Het is oudejaarsdag 2016. Het is 16 uur en Roger en ik zijn naar Eindhoven geweest. Daar hebben we ook de st. Catharinakerk bezocht en een kaarsje gebrand voor 2017. Wat mijn moeder ook altijd deed. Een ritueel dat voortgezet wordt. Terwijl ik in de kerk was, zat hier en daar een enkeling. Een oude vrouw, twee oudere mannen, ver uit elkaar, diep verzonken in hun gebed. Het was duidelijk dat ze niet bij elkaar hoorden. Bij de vrouw zag ik een man staan, transparant, overleden dus. Hij had grijs haar en een bril op en hij legde zijn hand op haar schouder.

Voor de mensen die met voeding bezig zijn hebben we een leuke verrassing. Bibi Özdemir, die tevens mijn schoondochter is, geeft kookworkshops in gezonde voeding. Via Maylight zal zij binnenkort ook een kookworkshop geven. Deze zal via onze volgende nieuwsbrief bekend gemaakt worden. En neem van mij aan: ze kan héérlijk koken en gebruikt geweldige gezonde combinaties en kruiden. Voor de mensen die in januari willen starten met gezonde voeding, zal Bibi gaan bloggen via onze site. Hierbij een kleine kennismaking met haar.

Inmiddels zijn er reeds 3 colleges van start gegaan. Mensen die overal vandaan komen, kosten, nog moeite, nog tijd gespaard. Ieder college heeft de eerste les meegemaakt en het eerste college heeft kortgeleden de 2e les gekregen. Toen ik de mensen van het 1e college zag op de 2e les was het wel duidelijk dat de spirituele wereld aan deze mensen werkt. Ik heb het zelf ook doorgemaakt. De Raad van Avalon-ELA heeft me verteld dat de reiniging is begonnen. Bij allemaal. Een flink aantal mensen vertelden dat ze gedroomd hadden over hele oude dingen.

Vandaag, 15 januari 2016 is het Avalon-ELA college van start gegaan. Er waren 15 enthousiaste leerlingen afkomstig van overal uit Nederland en zelfs iemand uit België, aangenomen als leerlingen van De Raad van Avalon-ELA. De Raad heeft gesproken over wat emoties met ons doen en verder hebben zij gesproken over ons werkelijke zelf en de energieen welke bestaan in het Universum en de Goddelijke wereld. Op liefdevolle en duidelijke wijze hebben zij deze groep mensen begeleiding gegeven om te ervaren wie zij werkelijk zijn buiten de illusie van het leven om.

Veel mensen kennen de kracht van de Avalon-ELA energy niet. De mensen die de initiaties ontvangen merken dat het geven van healing steeds krachtiger wordt. Ze worden gevoeliger, helderziender en wonderen gebeuren. Enige tijd geleden heb ik de Avalon-ELA druppels mogen ontwikkelen met de recepten die ik gechanneld heb. Zeer secuur, puur en rein maak ik deze druppels en ze worden dan ook besteld voor volwassenen, kinderen en dieren. Vandaag kreeg ik weer een bijzondere mail van een klant, Monique. Zij schreef: " Hoi lieve Marion, Nog even een mailtje van mij.

Vandaag, 21 november, was het alweer de laatste dag van de opleiding.... Master Avalon-ELA. Voor veel mensen zal dit klinken als: "maar wat ben je dan? wat zegt dit dan?" Als ik het moet gaan verwoorden gaat het feitelijk te diep om er een zinnig woord over te zeggen. Er zijn ook mensen die de Masteropleiding hebben gevolgd en feitelijk nog niet zien waarom. Maar dat is typisch de mens. Het moeten weten "waarom". Het beter weten, het niet kunnen verenigen en noem maar op. Maar vandaag was er een groep die ik een uitermate warm hart toe draag, net als de Masters van de vorige opleiding.

We hebben zojuist de 2 minuten stilte betreffende de vreselijke aanslag in Parijs achter de rug. Dat wil zeggen de twee minuten stilte die ik had ingepland voor mijn klanten en de mensen op facebook die dat toevallig hebben gezien via mijn blog van gisteren. De hitte der discussies loopt behoorlijk op. De één vindt dit en de ander vindt dat. Door mijn opvoeding heb ik ook bepaalde normen en waarden meegekregen. Ik weet hoe mijn ouders over de situatie waarin de wereld zich nu bevindt, zouden denken. Ik merk dat ik geneigd ben in hun denkpatroon te stappen.

Wat moet ik zeggen...... Vanochtend kreeg ik een berichtje van een lieve klant: Marion, deze aanslag heb jij voorspeld op een van de mediumavonden.... Het klopt. De aanslag heb ik aan zien komen, alleen wist ik niet exact waar. Wel dat het in Frankrijk zou zijn. Maar ik kan het niet tegenhouden, ik kan er niets tegen doen. Dat is een opdracht voor de wereldleiders, zij die de mensheid dienen te beschermen. Wat wij kunnen doen is ons morgenavond verbinden met elkaar in vrede en liefde en een kaars te branden voor de slachtoffers.

Vandaag had ik weer een groep voor deze cursus, spirituele stervensbegeleiding. Deze geef ik geheel uit mijn eigen jarenlange ervaring waarbij ik mensen begeleid heb bij het overlijden. En wat een bijzondere mensen waren er weer op de cursus. Het is toch ook mooi dat je dit wilt leren? Dan moet je toch wel een "mede" mens zijn? Hoe mooi dat je wilt begeleiden bij het sterven van een ander mens. Vandaag hadden we een groot deel theorie en de volgende les is praktijk. Het mooie is tevens dat deze cursus veel blokkades wegneemt. Ook oude emoties komen aan de oppervlakte.

Vandaag had ik mijn vrije dag. We zijn naar het huis in Uden gegaan, alwaar Roger de schouw van de open haard heeft geschilderd. Hoe wonderlijk is het toch dat Roger en ik ons daar beiden zo thuis voelen! Zoals velen van jullie weten, zijn de plannen dat Roger en ik in Maasmechelen in het Wellness centrum gaan werken. Echter, dat is pas september 2017 klaar.

Soms zet ik wel eens op facebook dat ik readings ga geven. De reacties die ik daarop krijg zijn: "veel plezier!" of "geniet er van!" Dat maakt me vaak heel verdrietig. Het laat zo zien dat men denkt dat ik hier in mijn praktijk maar allerlei vrolijke mensen zit te begeleiden of verhalen zit te vertellen! Om een voorbeeld te geven van vandaag: een jonge vrouw wiens zoon was overleden aan kanker op 16-jarige leeftijd, een jonge meid van 20 jaar tezamen met haar vader omdat haar moeder, zijn vrouw, in januari plotseling was overleden.

Misschien klinkt deze titel wat dramatisch. Maar toch omschrijft dit precies wat ik bedoel. Gisteren zat ik in de wachtkamer bij een arts die ik moest bezoeken en jawel, één van mijn klanten liep binnen en herkende me. Nu vind ik dat natuurlijk helemaal niet erg. Soms vind ik dat ook wel leuk. Wat ik wel erg vond was dat ze over een reading begon die zij had gehad. In die zin, ik zat in mijn privétijd tenslotte. Het zou hetzelfde zijn als ik mijn schoonheidsspecialiste zou tegenkomen en zou zeggen: "bekijk mijn huid eens, is het vochtgehalte ok?" Maar goed.

Vandaag komt Rosemarie Beukers een workshop Raw Food geven voor mijn clienten. Vanmiddag gaan we van start. We gaan een 6-gangen menu maken. Ik heb enige tijd geblogd over natuurlijke voeding. Zo af en toe hoor ik dan verontruste cursisten die me zeggen: "maar Marion, je komt wel voedingsstoffen tekort hoor!" Laat ik nou ieder half jaar een bloedtest ondergaan waarbij al mijn vitamines en mineralen bekeken worden, dit in verband met de voedingsallergieen die ik heb (Koemelk, gluten, tarwe en caseine).

Jazeker, de vernieuwde opleidingen (mediumschap en Avalon-ELA) krijgen ondersteuning van een arts, dat wil zeggen dat iedere opleiding verrijkt wordt met een lesdag gegeven door een arts die vertrouwen heeft in onze opleidingen. Deze dagen zullen een enorme verbreding aan inzichten geven. Wanneer je een eigen praktijk hebt en je moet communiceren met een arts over een van jouw clienten (wat in mijn praktijk regelmatig voorkomt. Artsen verwijzen zelfs clienten door naar onze praktijk) dan is het goed als je weet waar zij het over hebben.

In januari 2016 start ik ook een mediumopleiding in Uden, Brabant op een prachtige locatie, goed bereikbaar en tevens bereikbaar voor onze Zuiderburen. Het is wonderlijk om te zien hoe de mediumopleiding gaandeweg krachtiger is geworden. Dat komt ook door de mensen die steeds meer gevoelig gaan worden. De meest gestelde vraag is: "Hoe kan ik nu weten of ik iets verzin of dat ik werkelijk iets doorkrijg?" Daar zijn oefeningen voor. Toch leiden onze hersens een eigen leven. Het is goed om dat te leren herkennen.

Roger en ik zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het meditatieconcert in Schuilkerk "De Hoop" in Diemen op vrijdagavond 16 oktober a.s. Veel mensen realiseren zich niet hoeveel werk dat voor ons meebrengt. Roger is dagenlang bezig met zijn gids om de muziek te maken welke inwerkt op de aanwezige mensen in de kerk De Hoop. Zijn muziek is trillingsverhogend en helend. Daarom gebruiken we zijn muziek ook aan het eind van de dag bij de mediumopleiding. Op die manier wordt de energie van de student toegankelijker gemaakt voor de spirituele wereld.

Deze volle maan is een bijzondere. Vannacht zal er een totale maandsverduistering plaatsvinden. De zon, de maan, de aarde bevinden zich dan op een lijn. Spiritueel gezien heeft deze stand veel te zeggen. We gaan nu een nieuw tijdperk in. We kunnen zelf bepalen welke kant we kiezen, daarin is er ook een keuze van goed of kwaad.

Terwijl we weer naar een prachtige en bijzondere volle maan gaan, zijn er ook weer heel veel mensen angstig gemaakt door de zogenaamde spirituele mensen die er kennelijk een soort van macht uithalen om mensen bang te maken. Berichten als dat de wereld "wederom" zou vergaan. Wat is dat voor onzin? De wereld vergaat namelijk pas als al het karma afgerond is en geloof me mensen, het karma is nog lang niet afgerond en dat maken jij en ik echt niet mee.

Vanochtend vroeg opgestaan en een smoothie gemaakt. Ik was vrij vandaag maar had wel nog veel dingen te doen en te regelen. Dus al met al nog veel voor de praktijk gedaan en geregeld. In ieder geval moet het avondeten er nog in en het wordt een half rauwe maaltijd vanavond. Na mijn verjaardag vind ik het toch moeilijk om de motivatie weer op te pakken, waarom doe ik het ook weer.... denk, denk,.... o ja! Vanmiddag was ik heel even Mango in gegaan en een jurkje gepast en toen ik in het kleedhokje stond, toen wist ik het weer!