Amida meditatieconcert binnenkort beschikbaar!

43 minuten gesproken woorden van Marion, die verweven met on-aardse muziek, die samengenomen een werkelijk enorme sfeer scheppen. Vandaag een flink deel van de dag gewerkt aan het geschikt maken van de geluidsopnamen van het Amida meditatie concert van afgelopen vrijdag geschikt te maken voor publicatie.

AMIDA Meditatie Soundscape

Het afwerken van de geluidsopnamen is altijd wel een flinke klus, alhoewel het ook een hele fijne klus is. Omdat we eigenlijk nooit precies weten hoe een meditatie concert gaat verlopen en omdat we als we eenmaal bezig zijn tijdens het meditatieconcert helemaal in de flow van het moment zitten, weten we niet precies hoe het concert nu echt klinkt en voelt. Achteraf kan ik door de geluidsopnamen van de avond te beluisteren, ervaren hoe het publiek de avond ervaren moet hebben. Ik sta er dan altijd van te kijken hoe de spirituele begeleiding er voor zorgt, dat de gesproken woorden van Marion en de muziek en klanken precies op elkaar aansluiten en hoe mooi het verhaal is, dat verteld wordt.

Ik vind het ook altijd fascinerend om ineens de muziek van de avond te kunnen beluisteren mét de stem van Marion, die je dan hoort met de ambiance van de kerkruimte. De sfeer van de kerk wordt meegenomen in de muziek. Ik gebruik stereo microfoons om de stem van Marion op te nemen samen met de galm van de kerkruimte. Dit mix ik dan met de klanken en de muziek zoals, die uit mijn computer komen. Dat doe ik op zo'n manier, dat in het totaalgeluid de intensiteit van de meditatie avond zo veel mogelijk benaderd wordt.

Een belangrijk onderdeel van dit hele proces is natuurlijk het maken van de cover voor deze muziek. Deze heb ik inmiddels ook klaar. Vaak doe ik het vormgeven van de covers tegelijk met met masteren van de opnamen. Zo worden de visuele vormgeving en klank- en muziekontwerp met elkaar verweven. Precies zoals het voor mijn gevoel ook hoort. In het ontwerp van deze cover, laat ik Amida en mijn klankschaal samenkomen. De Amida meditatie soundscape doet de rest.

Deze week zal ik nog wat laatste administratieve formaliteiten afronden (ook dát aspect hoort bij muziek compositie en productie) en dan zal de Amida meditatie soundscape zijn weg naar de Webwinkel van Maylight vinden!