Een meditatieconcert met Amida!

Het was wel even wennen, die andere energie. Ik merkte bij het componeren van de muziek voor deze avond, dat één en ander anders ging verlopen. Véél meer "ruimte" tussen de klanken en véél "langere" bogen, die de ene (klank)sfeer met de andere (klank)sfeer verbinden.

Maar de grootste verandering was nog wel de daadwerkelijke uitvoering van dit concert. Normaliter gebruik ik een keyboard om de muziek, die ter plekke ontstaat samen te voegen met het basis klank materiaal dat ik al voor de avond klaar gezet heb. Vrij overzichtelijk, alhoewel het af en toe ingewikkeld kan zijn om de juiste klanken op tijd te kiezen terwijl de rest van de muziek al loopt en alles doorgaat...

Dit maal moesten de klankschalen, de belletjes, de rijststok en de sjamanen trommel mee én gebruikt worden op een zelfde soort manier zoals ik de muzikale, klankmatige afsluitingen van onze opleidingen verzorg.

Dit meditatieconcert heb ik dus voor het eerst al wandelend door de kerk uitgevoerd. Ik vond het een prachtige ervaring! Ik merkte dat Amida mij begeleidde in het lopen door de ruimte. Zo werd ik met de klankschalen en andere instrumenten naar sommige bezoekers geleidt, die een extra of een specifieke heling kregen. En dit leek allemaal wonderwel te kloppen met de muziek en klanken, die ik al gecomponeerd had en die al klonk. Héél bijzonder!

Ik heb ook meteen enkele praktische lessen geleerd. Sommige delen van een houten kerkvloer kráken als je erover heen loopt. Het geluid van een krakende vloer is niet altijd goed te mixen met een compositie, die de klanken uit de kristallen sfeer weergeeft... Ook werkt het bedienen van een computer anders, als je er fysiek 10 meter vandaan bent... Kleine, maar waardevolle prakische ervaringen.

Al met al een hele fijne, leerzame en bovenal warme avond.

Oh ja.... Voor het eerst sind lange tijd heb ik het hele concert opgenomen -inclusief de gesproken meditatie van Marion, die zoals altijd weer helemaal aansloot op wat er klankmatig allemaal gebeurde. En dat terwijl Marion de muziek helemaal niet eerder gehoord heeft. Heel bijzonder om spirituele begeleiding te ervaren op deze manier. Dit is een prachtige Amida Meditatie geworden! Een mooie uitbreiding van ons assortiment thematische meditatie soundscapes en klankhealings.