Tekeningen teruggevonden!

Ik zit op mijn werk in Hilversum en was op zoek naar een diagram voor een project voorstel, dat ik aan het maken ben en waarvan ik zéker weet, dat ik het ergens op mijn harde schijf heb staan. Kom ik per ongeluk een map met oude tekeningen tegen. De datum staat er nog bij omdat het een digitaal bestand is: 15 oktober 2005. Dat is 10 jaar geleden! Ik kon het niet nalaten om die tekening te bekijken en deze te posten...

Als ik deze tekening terug zie, kan ik mij herinneren, dat ik probeerde weer te geven, hoe het voelt om die "bliksemstralen" vast te pakken. Als kind kon ik het gevoel hebben, dat ik iets met mijn hand probeerde vast te pakken, dat te groot voor mijn hand was. Ik kón het niet vastpakken. Het ging gewoon door mijn hand en mijzelf héén. Het was zó sterk! Ik kan mij ook nog herinneren, dat ik mij dan probeerde te concentreren op die bundel, die ik probeerde vast te pakken: alsof ik er een soort lens op legde en het totaal beeld dat ik zag iets kleiner maakte.

Schets: vastpakken van energie

Pas veel later, nadat ik de cursus Intuitieve Ontwikkeling gedaan had bij Marion, begon ik te begrijpen wat ik nu allemaal zag en voelde. Bij de oefeningen magnetiseren, tijdens die cursus voelde ik toen ineens dat bekende gevoel dat ik als kind heel veel gehad heb. Het gevoel een heel groot "ding" vast te pakken, dat véél groter is dan mijzelf. Nu snap ik dat ik "energie" probeerde vast te pakken en te geleiden. Wist ik veel toen ik kind was...

Die tekeningen maakte ik toen om te leren begrijpen wat het is dat ik toen zag - en nog steeds zie, eigenlijkVan jongs af aan "zie" ik al kleuren, beelden en een soort bliksemstralen, die tussen mensen en objecten heen en weer schieten. Het lastige is, dat die "beelden" er maar even zijn en dan verdwijnen. Dan zul je op zoek moeten gaan naar woorden en manieren om voor jezelf helder te krijgen wat het is dat je gezien hebt en ziet. Laat staan dat je iemand anders uit probeert te leggen wat het is dat je ziet.

Tekenen, nabewerken en over die tekeningen nadenken en praten met anderen is een hele goede manier gebleken om je waarnemingsvermogen te trainen. Het is, denk ik, vergelijkbaar met het opschrijven van je dromen. Op een gegeven moment krijg je grip op al die complexe waarnemingen en word je naarmate je ervaring toeneemt er ook bedreven in.

Maar toch... om te zien dat ik deze tekening 10 jaar geleden gemaakt heb vond ik toch wel "bijzonder" :-)